A Rotary

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. A tagok szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek és arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék.

A Rotary célja segítőkészség a mindennapi életben: „Szolgálat mindenek felett“. Ezt a célt a következő utakon igyekszik elérni:

  • a barátság ápolásával, ami alkalmat ad hasznosnak bizonyulni,
  • a magán- és hivatásos életben a magas etikai alapelvek, valamint minden, a közösség számára hasznos tevékenység értékeinek elismerése által,
  • a tagok felelősségteljes magán-, hivatásbeli és nyilvános tevékenységének támogatásával,
  • a jó szándék ápolásával, amely a népek közötti megértést és békét szolgálja.

A magas etikai alapelvek alkalmazásának és betartásának bevált mércéje a négy kérdés próba. A rotarysta magánéletében és hivatásában mindenkor szem előtt tartja, hogy amikor valamit gondol, kimond vagy cselekszik, az:

  • Igaz-e?
  • Tisztességes-e minden érintett számára?
  • Elősegíti-e a barátságot és a jóakaratot?
  • Javát szolgálja-e minden érintettnek?

 

Rotary a világban

A Rotary International szervezetén belül világszerte 1,2 millió rotarysta vallja magáénak és bizonyítja nap mint nap a „Szolgálat mindenek felett” elvet. A Rotary International klubtagság olyan Rotary klubok szervezését és működését jelenti, amelyek a Rotary International Alkotmány és Alapszabály alapján működnek. Amikor egy klub megkapja a Rotary International klubtagságot, egyben kötelezettséget vállal arra, hogy elfogadja az Irányadó Rotary Klub Alkotmányt.

Rotary Magyarországon

A disztrikt egy olyan Rotary klubok által alkotott csoport, amely egy adminisztratív célok által összekötött földrajzi területen helyezkedik el. Egy Rotary disztrikt kizárólag azért létezik, hogy segítse az egyéni Rotary klubokat abban, hogy elérjék a Rotary Célját és nem szabad csökkenteniük a Rotary klubok és az egyéni Rotary tagok által nyújtott szolgálatokat.

A 48 magyarországi klub az 1911-es disztrikt irányítása alatt folytatja működését.

Partnereink

dm logo

tn 1szt erzsebet furdo logo

logo

SZEFOLOGO1

logo2

decathlon